Friday, January 21, 2011

visiit

kui üldse rääkima hakata, peaks vist tõesti algusest pihta hakkama.
eilne (20.) hommik oli varajane, 5.15 läks juba lennuk riiga ning sealt ümberistumisega edasi brüsselisse. riia-brüsseli lennuk sõitis küll kaua, kuid see-eest oli tegevust ja uudistamist palju.
esiteks, istus mu kõrval neeger (ainuke terve lennuki peale), tundus muhe mees, prantslane arvatavasti.
teiseks, oli esireas endine läti president vaira vike-freiberga, ning tore oli näha stjuardesse lõputult võitlemas, kes saab kõige rohkem pealikule muljet avaldada ja hüvesid pakkuda.
kolmandaks, taevas oli täiskuu ning kohe pärast starti hakkas vaikselt üle pilvepiiri taevas kumama ning pilvemassi vaadates sai katkematult erinevaid kujusid kujutleda.
neljandaks, muusika mängis kõrvus ja lennukis pakutav lugemisvara oli huvitav.
esiteks (vol.2), vabandan ette ja taha, rassist ma ei ole.
maandumine oli küll hull, lennuk vist sai liiga hilja rattad maha ja pidurid kütsid täiega, tundus, et lennuk läheb kohe uperkuuti. tavaliselt ma lennukeid ei karda, aga siis tuli küll väike kõhedus, eriti nähes, et inimesed hoidsid kätega kinni kust said.
brüsseli lennujaamast sõitsin rongiga (jah, belgia on euroopas kõige tihedama rongivõrgustikuga riik, või äkki terves maailmas?) kesklinna poole ja siis vahetasin peatuses ennast antwerpeni rongi peale (ostsin endale Go-Pass piletit, millega saan 50€ eest 10 korda sõita ükstapuhu kuhu belgia raames).
antwerpeni jõudes oli ilm jõudnud soojeneda mitme pügala võrra, võis lausa hõlmad lahti võtta ja palja peaga käia. tõesti, täiesti kevad vist käes, muru on roheline ja mõne üksiku linnugi kuuleb ära.
läksin viisin oma asjad hostelisse (boomeranghostel - päris selline hipivärk, kunagi laena pilte sellest kohast, vajab vast jäädvustamist) ning pärast seda suure ringiga läbi linna kooli (ahjaa, peaks vist selle ka ära seletama, et viibin hetkel antwerpenis 3 nädalat seoses flaamikeele kursusega).
koolis istusime kõrvuti ühe hispaania tüübiga, Daniel (tegelikult, mitte hispaania, vaid bask - ta ise ütleb, et need on 2 täiesti eri varianti). elab bilbaos, teeb head pulli, huvitub vutist, vihkab madridi reali - normaalne mees. selgus isegi, et ta peatub samas hostelis kus mina.
meie tee kooli on kõige pikem vist (umbes 30 min kõndimist), kõik teised väljamaalased (see koosnebki erasmuse tudengitest, kes on tulnud üle maailma Antwerpenisse õppima, v.a. mina ja mõni veel, kuna brüssel see aasta ei korraldanud keelekursust) elavad kooli lähinaabruses.
eile õhtul ostsin endale midagi toidupoolist lähituleviku jaoks - äge, asjad, mis on eestis kallid on siin odavad ja vastupidi. näiteks hurmaa ja mozarella (esimesed asjad, mis avastasin odavatena).
esimene täispikk koolipäev oli põnev, palju erinevaid inimesi koos ühes ruumis teeb alati asja huvitavaks. üpetajaks on dirk, kelle võiks ristida "mullet-maniks". tõeline kuningas mulletikandjate seas. kusjuures, 5/6 noormeestest (minu grupis) armastab jalgpalli ja oleks lähitulevikus valmis mängima, aint ühel poola tüübil on savi sellest.
pean ka teatama, et olen juba oma rämpstoidu-süütuse ka kaotanud (belgias on tüüpiliseks toiduks tänavalt ostetud "fries and burger" - burger hõlmab väga palju, et ei ole ainult selline tavaline, vaid on ka nö. "lihaleibu" jms). täna "vahetunnil" käisin ühe prantsuse Pauliga otsimas head kohta, 5 jõudsime läbi kammida, kuni leidsimegi.
maitses hästi, vähemalt.
nüüd olen hostelis ja hakkan kirja lõpetama.
püüan järgmised korrad ennast rohkem vaos hoida ja pigem rohkem visuaalis ennast väljendada kui verbaalselt. alguse asi.
lisan ühe pildi ka, sellest, kuidas rattaid on roppumoodi tänavatel. peab eesmärgiks endalegi võtma.

head eestit!


3 comments:

ema Iiris said...

Edu, Madis! Lahedalt kevadine olemine teil. Jään järgmist kannet ootama :).

Mart said...

"...vihkab madridi reali - normaalne mees." hhaaha.

Ilm paistab tõesti kevadine. Poolakas väravasse ja kolm kolme vastu mäng pargis!

Valvekoer said...

oot oot.. kaua sa seal siis oled?? No ja tubli tubli. Me oleme ka siin tublid, film sai kiita ja sina ka nagu sa vist juba sõnumi teel teada said. :)
Naudi siis.