Tuesday, January 25, 2011

the land of kings

viimased päevad on olnud vihmased. ei ole enam lakkamatut päkest ja kuningatroonil istumist. hernes veereb ja pasta maitseb hea.
ma ikka vaatan kõrvalt ja imestan, kuidas inimesed on normaalsed ja terved, kui iga päev söövad friikaid, burgereid, pastat jms. küsisin oma sõbralt baskilt arvamust, aga too ei teadnud mitte ning läks oma õhtusööki tegema (22.29 oli kell!!). ahjaa, täna said viimased viineripirukad otsa (tänks ema).
hostelis on huvitav, enamik inimesi maabub siia ainult üheks ööks, ja siis lähevad juba edasi rännakule. seega on neid siin igalt poolt. mõned ikka imestavad, waar is estland. kummaline. küll tulevad siia ekskursioonina, trippima või niisama üksi linna uitama. hispaanlased hakkavad vaikselt pinda käima, alati nad tahavad teistest kõvemini rääkida ja siis seega tõuseb kogu üldine nivoo. ja pealegi, ei küsi nad kunagi, vaid võtavad (ja siis avastad, et su asjad on söödud ja pood on juba kinni). no mitte päris nii ekstreemsus, aga enam-vähem. muidu on kõik sõbralik ja roheline.
äge on ikka tõdeda, et jalgpall on populaarseim spordiala maailmas. siin on üks vana telekas, mingi 300 kanaliga, ja iga õhtu on mingi mats (viimased 3 õhtut on olnud hispaania liiga mängud). hea on provotseerida, eriti hispaanlastega, lähevad kiiresti äksi täis.
ja eesti euromünte vaadatakse ka alati huviga, kuigi need mul juba otsas. mõtlesin, et täna teen endale suppi, hea vaheldus kuival toidule.
homme tagasi jälle pasta või riisi lainel.
kuigi, peab tõdema, et palju on toite, mida peaks (tahaks!) ära proovida. nii palju.

No comments: