Thursday, February 3, 2011

the best of british

ahjaa, eelmine kord unustasin mainida, et pühapäevi tähistatakse ka mõnuga, kõik poed on kinni, isegi suured marketid, ainult mõne üksiku nurgapoe "nightshop"i võid leida avatuna (kella 18ni?). mul oli just vaja pühapäeva osta hunnik apelsiine, riisi ja muud sellist.
vahepeal pean mainima, et "dutch" polegi väga raske keel, õnneks. natuke loogikat ja voila! olen õppinud nüüdseks 9 päeva seda keelt ning oskan rohkem kõnelda, kui 6 aastat vene keelt õppides. päris kuri ikka seda tõdeda, või mis?
minu toanaaber (lisaks veel nii 5-8 inimesele) on veel üks vahva rändur. pakuksin 45 ja skandinaaviast. viisakas mees, matkaja, käib päevad läbi linna peal ringi, peab päevikut ja õhtuti armastab vestelda kõigest tavalisest (ilmast, hetkesündmustest jms).
vahepeal on tulnud pikemaks ajaks veel siia Noah (USA), kuigi 13 kuud on ta juba rännanud (nendest pikka aega hispaanias veetnud). täna mängisime malet, sain oma esimese võidu siinmaal kirja (praegune seis - 1 kaotus hollandlasele, 1 viik baskiga ning 1 võit ameeriklase üle). Noah kavatseb siia kauemaks jääda, kuna ütles, et koju vaja alles 2012 jaanuaris minna.
ja kolmandaks, kes on tegelikult siin minuga sama kaua olnud - Jimmy (UK'st). tõeline britt, räägib räägib, aga aru saad aint 1/3 sõnadest. häbi alati üle ka küsida ja noogutad viisakusest kaasa. britt ikka selles mõttes, et pärit manchesterist, vihkab unitedit ja armastab cityt. ja uhke selle üle, mitte ükski teine klubi korda ei lähe. fookk oofff. ka (euro)reisu peal väljas, nüüd juba koduteel küll, aga pikk tee seljataga.

No comments: